Skontaktuj się
już dziś!

EUROVITO Sp. z o.o.

ul. Pogodna 6
Strzelce Górne
86-022 Dobrcz

tel. 503 010 454
 tel. 503 010 458

tel. 887 070 191

tel./fax. 52 511 51 07

biuro@eurovito.pl

Contact in English:

roman@eurovito.pl

+48 887070204

Zal Perax II

Jest preparatem dezynfekcyjnym na bazie kwasu nadoctowego. Posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze. Dzięki zawartości stabilizowanego kwasu nadoctowego ( 5 % ) w połączeniu ze związkami powierzchniowo czynnymi oraz związkami zwilżającymi, produkt wykazuje doskonałe przyleganie do dezynfekowanych powierzchni. Jest to produkt utleniający, przeznaczony dla przemysłu spożywczego oraz do utrzymania higieny weterynaryjnej w miejscach hodowli, przetrzymywania i transportu zwierząt.
Zal Perax II przeznaczony jest do końcowej dezynfekcji uprzednio umytej i spłukanej czystą wodą powierzchni. Może być stosowany na powierzchniach mających jak i nie mających kontaktu z zywnością.
Zal Perax II to produkt rekomendowany do stosowania : w oborach, chlewniach, kurnikach ,do dezynfekcji elementów rozbieralnych i systemów rozprowadzania wody przeznaczonej do spożycia dla ptaków. Preparat może być stosowany metodą natryskową, poprzez namaczanie i zamgławianie.

Cechy:

• Formuła opracowana z myślą o miejscach hodowli, przetrzymywania i transportu zwierząt.
• Nanoszony w postaci piany, co pozwala na lepsze przyleganie produktu do powierzchni oraz daje możliwość wizualnego sprawdzenia, w których miejscach preparat już został naniesiony.
• Szerokie spektrum działania bójczego
• Niskie obciążenie środowiska
• Skuteczny w wodzie o różnym stopniu twardości, zarówno w miękkiej jak i twardej.

Sposób użycia :

Zal Perax II nadaje się do przeprowadzenia procesu dezynfekcji metodą zamaczania, natrysku oraz zamgławiania. Powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością, należy po dezynfekcji spłukać woda pitną.

• Higiena weterynaryjna , czas kontaktu 30 min;
• Obory , chlewnie , kurniki : dezynfekować metodą natrysku 0,5 – 1 % roztworem roboczym ( 25 litrów roztworu preparatu na 100 m2 powierzchni )
• Elementy rozbieralne : dezynfekować metoda natrysku lub przez zanurzanie w 0,5 – 1 % roztworze roboczym;
• Buty : zamaczanie w roztworze o stężeniu 0,5-1 %, codziennie przygotowywać świeży roztwór
• System rozprowadzania wody : dp mycia i dezynfekcji 1 % roztwór roboczy ( dla systemów z kanalizacją ) lub 0,2 % ( dla systemów bez kanalizacji

• Przemysł spożywczy , czas kontaktu 15 minut;
• Używać roztwór roboczy o stężeniu 0,1 %;

• Zamgławianie ; 1l preparatu + 4 - 5 litrów wody na 1000m3

Mądry wybór, idealne rozwiązania dla każdego hodowcy.