Skontaktuj się
już dziś!

EUROVITO Sp. z o.o.

ul. Pogodna 6
Strzelce Górne
86-022 Dobrcz

tel. 503 010 454
 tel. 503 010 458

tel. 887 070 191

tel./fax. 52 511 51 07

biuro@eurovito.pl

Contact in English:

roman@eurovito.pl

+48 887070204

PremiumSIL

 

 

Optymalna równowaga kwasów

organicznych

 

 

 

Charakterystyka substancji wchodzacych w skład mieszanki paszowej uzupełniającejPremiumSIL:

Kwas mrowkowy: 

Jako najmocniejszy, a także charakteryzujący się bardzo silnym działaniem antybakteryjnym i przeciwko drożdżom, odgrywa znaczącą rolę w żywieniu. Dzięki obu tym kwasom można skutecznie chronić pojedyncze komponenty paszowe oraz mieszanki przed salmonellą.

Zastosowanie kwasu mrówkowego u młodych zwierzątprowadzi do poprawienia ich wydajności wzrostu. Przez obniżenie pH ilość bakterii typu e. Coliw paszy ulega redukcji, co prowadzi do ograniczenia ich nadmiernej ilości u zwierząt. Anion kwasowy wykazuje w przewodzie pokarmowym działanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne, co prowadzi do zmniejszenia strat składników pokarmowych, a tym samym do poprawienia wykorzystania paszy. Prowadzi to do zmniejszenia problemów z trawieniem i występowania biegunek.

Kwas mlekowy:

Stosowany kwas mlekowy to odmiana prawoskrętna, która dominuje w płynach ustrojowych oraz tkankach ludzi i zwierząt. Odmiana prawoskrętna kwasu mlekowego jest metabolizowana od 4 do 10 razy szybciej niż lewoskrętna. Energia wytworzona ze spalania kwasu mlekowego jest magazynowana pod postacią glikogenu. Podczas chorób zwierząt zachodzi zjawisko dysbiozy: zaburzenie równowagi mikroflory na korzyść flory patogennej. Dysbioza jest również efektem długotrwałej kuracji antybiotykowej. Kwas mlekowy stwarza warunki eubiozy, korzystnej dla rozwoju bakterii Laktobacilluswspółworzących odporność GALT.

Kwas propionowy:

Mocny konserwant paszowy jako środek przeciwgrzybowy.

Ze względu na silne działanie przeciwgrzybiczne kwas propionowy szczególnie nadaje się do konserwacji mieszanek paszowych. Wykazuje wyraźne działanie antymikrobiologiczne. Chroni pasze przed zapleśnieniem, redukuje ilość mikroorganizmów, przez co zabezpiecza je przed zagrzaniem się, zbrylaniem i stratami składników pokarmowych. Ze względu na hamowanie wzrostu grzybów skutecznie uniemożliwia powstawanie mykotoksyn.

Kwas jabłkowy

Zapewnia doskonałe warunki procesu zakiszania, wyraźnie poprawia smakowitość gotowych kiszonek.

Stosując PremiumSIL możesz miećpewność, że przygotowana z jego udziałem kiszonka jest cennym źródłem wartości pokarmowych dla zwierząt z Twojego stada, dzięki czemu Twoje wyniki produkcyjne są jeszcze lepsze!

Skład: kwas mrówkowy, kwas mlekowy, kwas propionowy, kwas jabłkowy.

Wskazania: dodatek do konserwowania pasz objętościowych, soczystych.

Stosowanie: 0,5kg - 1kg na tonę zakiszanej masy.

Opakowanie:20kg, 1000kg

 

Mądry wybór, idealne rozwiązania dla każdego hodowcy.